Всі ми вже знаємо про кампанію Офісу Президента «Україна дорівнює Сміливість», і це дійсно так. Саме цей вираз транслює наші цінності та жагу до життя сильніше за інші. Так, це ми з вами маємо сміливість боротися за те, у що віримо, сміливо будувати своє життя попри всі кризи, сміливо починати все з нуля.

Сміливо піти на фронт? Так! Збирати гуманітарну допомогу? Безумовно. Залишитись в країні та відкрити новий масштабний ресторанний проєкт? Три рази «так». Ми не знаємо наскільки доречно робити це сьогодні, але знаємо точно що є доречним завжди — життя.

Кожне рішення має власний потенціал сили змінити щось у тому полі, в якому воно було прийнято. І сміливість відкрити гастро-простір у центрі столиці під час війни має власні, такі потрібні країні, наслідки. Це надихає людей продовжувати жити, радіти, працювати.

Chiba Sushi & More – новий масштабний проєкт з азійським концептом та європейськими сніданками від засновників мережі Par Bar. І першу зірочку із власного рейтингового списку ми вручаємо за рішення власників прибрати з меню кальяни, а з простору – форматні вечірки. Chiba уособлює концепт багатої  азійської культури – це місце, в яке приходиш зосередитись на якості та не шукаєш факторів, що відвертають увагу.

 

 

Ресторан отримав назву на честь японського міста Тіба, яке розташоване за 40 км на Південний Схід від столиці країни Токіо, на узбережжі Токійської затоки. Назва міста японською мовою пишеться двома ієрогліфами: перший кит. 千 – означає «тисяча», другий кит. 잎 — «листя».

 

 

 

Ключові емоційні важелі ресторану – затишна атмосфера, натуральні матеріали в інтерʼєрі, відкрита кухня, якісні інгредієнти, акцент на незвичних смакових поєднаннях. Плин часу в таких місцях майже не відчувається, і це найкращий фундамент для глибшого знайомства з культурою. Те, що нам відомо про Японію, побудовано на концентрації тиші, спокою та рівноваги.

 

 

Історія стосунків з азійською кухнею у Києва довга і якісна, але місто завжди готове до нових гастро-експеріментів у цьому секторі. Гідна варіативність підвищує запит та сприяє надивленості, нам хочеться пробувати свіже — емоції, кухню, суб-напрямки. Саме тому Chiba зробили акцент на смакових інтерпретаціях в меню суші та ролів. З фаворитів — рол «Тогораші» з телятиною, цікава опція для тих, хто втомився від риби, але не перейнявся симпатією до веганських ролів.

 

На фото рол «Такуан»

 

Історія поєднання класики з авторським міксом торкнулася і коктейльної карти — всі напої легкі, збалансовані, частково відомі вибагливій публіці і водночас здатні здивувати.

 

 

Підсумовуючи, що окреслили для себе межі поняття «вдала реалізація», це про вміння поєднати безліч елементів у єдину композицію. Зробити так, щоб кожна деталь підкреслювала іншу, продовжуючи її сенс.

Так, на стелі над великим мармуровим столом у центрі зали відтворена алегорічна скульптура, що імітує зграю риб, як нагадування про те, що це місце для дружніх зустрічей; а класичне японське меню доповнено європейськими сніданками, що подають протягом дня, як продовження концепту різноманітності, який закладено у ДНК Chiba Sushi&More. І таких невипадкових випадковостей можна нарахувати безліч, але річ не тільки у цьому. Існує сенс, глибший за все вище перелічене.

Створення такого масштабного проєкту під час війни, що навіть у мирні часи потребує особливої стратегії просування та знайомства з містом, говорить лише про одне — впевненість у перемозі та стійкості українців. Впевненість, що стала фундаментом для сміливості будувати свої мрії попри війну, а це означає лише одне – у Chiba Sushi&More багато однодумців.